FEBRUARI EN STRAKBLAUW... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Els Spieker - WaarBenJij.nu FEBRUARI EN STRAKBLAUW... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Els Spieker - WaarBenJij.nu

FEBRUARI EN STRAKBLAUW...

Door: Els

Blijf op de hoogte en volg Els

01 Februari 2012 | Indonesië, Batavia

Selamat Pagi !

De maand februari begint goed, volop zon, een strakblauwe lucht, een beetje wind en niemand in het zwembad.
Gisteren met het clubje Nederlanders bij AW aan het strand gezeten, gezellig daar.
Volgens mij zit men daar dagelijks en af en toe gaan wij ook, je kunt daar een heerlijke tempeh goreng eten (gebakken stukjes soja met sojaboontjes erin met een pittige sojasaus). Wel duur, 45 cent zo'n schaal. En dan de taxiprijs er bovenop van 1,20 dat hakt erin :-)
Vandaag een kalme dag met straks even een wandelingetje langs het strand en daarna een gemberthee bij the Office-bar.
Onze dag komt wel weer om.
Het is 29 graden (boven 0) ;-)

Maar.... Als er bij jullie een elfstedentocht komt wat zal ik dan ziek zijn dat ik daar niet bij kan zijn.
Zal duimen dat ie nu eens een keertje doorgaat.

• 01 Februari 2012 - 03:38

Villa Tulip:

De ochtend inderdaad lekker strak blauw en een heerlijke temperatuur. Samen met Sherly naar het Lombok Training Centre. Daar werd aan haar een certificaat uitgereikt, waaruit blijkt dat ze haar eerste cursus Nederlands met allemaal voldoende(s) heeft volbracht. Ben reuze trots op haar. Volgende week gaat ze door met de tweede cursus. Ben best wel trots op haar.

• 01 Februari 2012 - 04:21

Wim:

Gefeliciteerd Sherly! Tja, met zo'n taalexpert als Mentor Jan móest je wel slagen voor het certificaat...:-)..Ik ga er zomaar van uit, dat Erlang twee-talig wordt opgevoed..?
    In ieder geval wéér een reden voor een feestje. Succes met het tweede traject..;-)

• 01 Februari 2012 - 04:42

Wim:

Temperatuurverschil Lombok/Voorburg = 34 graden. Vannacht geen neerslag gehad en de komende dagen is het "droogvriezend" winterweer. Overal in het land worden de friesche doorlopers en andere glij-ijzers uit het ooievaarskuitenvet gehaald en ikzelf begin over een paar uur met een voorzichtige klûntraining..
    Doe er verder geen moer mee natuurlijk, want ik hèb geen schaatsen maar zo kom je tóch in het 11-stedenendorpensfeertje..Fryslân Boppe..!!

• 01 Februari 2012 - 05:41

Els En Frits :

SHERLY !!!! BAGUS !
    Goed gedaan meid ! We zijn hartstikke trots op je.
    Volgende week ga je naar de gevorderden.
    Ik had morgen de hele site aan Sherly willen wijden , maar Jan was natuurlijk zo trots .. Terecht hoor Jan !
    Heeft Eka m ook gehaald ?
    Stuur maar gauw de foto.
    Mazzel Sherly vandaag hoeft je man je niet tegen de zweep aan te kwakken. :-D

• 01 Februari 2012 - 06:02

Els:

Jongelui de foto van Sherly staat erop !

En Wim, die slierten zijn zwembadspeeltjes !

• 01 Februari 2012 - 06:51

Villa Tulip:

Het feestgevoel gaat maar door. Jawel de echtgenote van Guus, Eka, is eveneens geslaagd voor haar cursus Nederlands.

• 01 Februari 2012 - 06:55

Els:

Nou voor Eka dan ook de felicitaties !
    Nu samen Nederlands spreken dames !

• 01 Februari 2012 - 07:57

Mia:

Van harte gefeliciteerd dames,ik vind het een hele prestatie,en ik weet waar ik het over heb.
    Wim heerlijk vrieskou ,ik zou er wat voor over hebben om weer eens te schaatsen
    maarja hier ook een strakblauwe lucht, en rond de 20graden
    goed zo elsje die slierten is beter voor je nek dus je rug ,leuke foto's en bekende schoentjes van Frits :-)

• 01 Februari 2012 - 08:35

Goede morgen,

Afgelopen vrijdag was het dus feest ! Balck& White... alleen Peet in een roze pak ;-) ...foto's volgen.
    We hadden de kantine van de Voorburgse cricket club hiervoor in gebruik, een band en een DJ.
    Voordat het feest begon hebben we een hoop boodschappen gedaan bij de Sligro en de kantine versierd. Als welkomstdrankje had ik een dienblad gemaakt met kleine liqueur glaasjes dropshot en pina colada (black & white ;-) )
    Ik denk dat er wel 70 man aanwezig was, veel vrienden van Peet van vroeger en zelfs zijn ouders , die normaal overwinteren in Portugal waren als verrassing overgekomen ! :-)
    Het was een fantastische avond , en iedereen had het naar zijn zin.
    Lucas . Dario , Rocco en Lola hebben goed meegeholpen achter de bar, en dat liep gesmeerd ! Er is MAAR 100 liter bier doorheen gegaan, witte, rode wijn en rose en natuurlijk een heeeeeel klein beetje frisdrank :-p
    Al met al een feest om aan terug te denken met een glimlach, en waar we nog lang over zullen na praten.....Peet is gruwelijk verwend : cadeau bonnen, 2! flessen dure whiskey, wijn, geld, t-shirt, golfballen, een droger, nw stofzuiger een lap-top en een leren piloten jas.... het moet niet gekker worden...hoezo crisis?
    JO XxxX

• 01 Februari 2012 - 08:57

Wim@jo:

Nàh, dat was een topklapper! Zóveel familie en vrienden om Peet in de bloemetjes (lees whisky..) te zetten..Wát een gave kadojes..
    Zeker waard om dat af en toe nog eens de revue te laten passeren.:-)..
    Zijn de buren alweer teruggekeerd van de diverse inrichtingen en na professionele hulp helemaal tot rust gekomen..??:-D..

• 01 Februari 2012 - 09:33

Evelien:

Sherly en Eka, van harte hoor met deze prestatie, wij hebben dat ook beiden meegemaakt Mia, dat begrijpen wij dus heel goed.
    Nu op naar verfijning van uw taalkennis..

Het feest moet heel erg geslaagd zijn geweest zo te lezen ! En een leuk detail dat Peet alleen in het roze was gekleed ;-)
    Die welkomsdrankjes klinken ook heel aanlokkelijk !
    Wij zullen graag de foto's bekijken van het feest. Uw (schoon)ouders overgekomen van hun winterbestemming is echt een grote surprise !!

• 01 Februari 2012 - 09:57

Proficiat Sherly ! ;-) Well done ! Goed gedaan ! XX

• 01 Februari 2012 - 12:01

Proficiat Eka ! Well done ! Goed gedaan ! XX

• 01 Februari 2012 - 13:06

Wim:

En ook mijn felicitaties voor Eka natuurlijk..!! Hoe kán ik het vergeten...

Geen voorpaginanieuws maarre...hier een strakke blauwe hemel, lekker zonnetje waardoor de kamertemperatuur gelijk een graad hoger wordt..
    Constance stand by..?? Els nóg iets meer aan de beterende rug..??
    Nog een paar uurtjes en dan is het weer snurrekiestijd in Lombok. Wij zitten dan net aan de warme hap.
    Aan deze kant: mankekronie, blokjes gebraaie ham en strooikaas,plus een extra scheut tomatenspul..En *hausgemachter* verse gezonde salade aan de zijkant..;-)..

• 01 Februari 2012 - 13:41

Inge:

Van mij ook proficiat aan de meisjes ! Dat pakken ze u niet meer af, wel goed bijhouden en oefenen.
    Mooie plaatjes Els !

• 01 Februari 2012 - 16:45

Els:

Vanavond hebben we een klein feestje gevierd in AW om het diploma van de meiden te vieren..
    Het was heel gezellig en we hebben lekker een beefburger gegeten alleen hadden ze beef met 1 e geschreven, dat zorgde natuurlijk voor de nodige hilariteit !
    Het einde van de avond verliep een beetje chaotisch maar dat was iets anders gepland !
    Het is al kwart voor 1 dus we gaan maar eens slapen.
    Tot morgen allemaal !

• 02 Februari 2012 - 00:12

Paula:

Ondertussen begint het in Lombok dag te worden, wij gaan naar ons mandje.
    Veel te laat natuurlijk, maar Sherly en Eka van harte met het behalen van jullie diploma voor het leren van deze moeilijke taal, geweldig, veel succes met het 2e deel.