CHINEES NIEUWJAAR
Door: Els
Blijf op de hoogte en volg Els
23 Januari 2012 | Indonesië, Batavia
Er zijn hier redelijk wat chinezen hebben we begrepen , natuurlijk is de moslimgemeenschap de grootste plus nog wat andere religies.
Vanavond moet er in Sengiggi wel wat te feesten zijn, als dat zo is zien jullie de foto's vanzelf.
De temperatuur is redelijk want vannacht heeft het onwaarschijnlijk hard geregend, ik werd er wakker van.
Nu, ongeveer 11.30u onze tijd begint de temperatuur weer behoorlijk op te lopen.
23 Januari 2012 - 06:00
Wim:
Zo, lunchtijd op Lombok al voorbij waarschijnlijk. En vermoedelijk zitten jullie aan de pool bij te komen van alle beslommeringen van deze ochtend..(?)
Verstandig hoor, want vanavond moeten jullie er weer tegenaan met de Nieuwjaarsfeesten!
Laat maar doorkomen die vrolijke foto's... -
23 Januari 2012 - 06:09
Villa Tulip:
--- (Gelukkig Chinees Nieuw Jaar 2563)
Nah Els dat was zeker een bak water wat naar beneden kwam en dan ook nog eens langdurige stroomuitvallen waar je niet echt blij van wordt. De temoperatuur is wel erg aangenaam. Wat denk je? Zou er vanavond een rode draak door het dorp wandelen? Heb trouwens gehoord dat het "het"jaar van de draak is.
Maar wat betekent het Jaar van de Draak nu eigenlijk? Volgens de Chinese astrologie is het een jaar van geluk, macht en intelligentie. In vroegere tijden werd de draak, het enige mythische dier op de Chinese dierenriem, beschouwd als een teken van de keizer. Voor veel Chinese echtparen is het Jaar van de Draak dan ook het jaar om een kind te krijgen. Een kind dat in het komende jaar wordt geboren zal namelijk gelukkig, succesvol en trots worden, is de gedachte. Het vorige Jaar van de Draak, in 2000, leidde in onder meer Hong Kong, Singapore en Taiwan tot een babyboom en de kans is aanzienlijk dat dat opnieuw gebeurt. Lang leve de lol.
Ook voor de economie is de komst van de draak volgens sommigen een goed teken. Volgens Feng Shui filosofen betekent het zelfs een grote economische ommekeer. De wanhoop op de financiële markten zal verdwijnen en de beurskoersen zullen in het Jaar van de Draak weer stijgen, voorspellen de filosofen. Of dat allemaal werkelijk gaat gebeuren valt nog te bezien: verschillende Chinese economen voorspellen dat de aanhoudende crisis in het westen niet aan China voorbij zal gaan en een beperkte groei zal betekenen. In ieder geval wens ik een ieder een gelukkig chinees nieuwjaar, kan nog geen kwaad toch? -
23 Januari 2012 - 06:13
Wim:
Storten de Tulipanten zich vandaag óók in het feestgewoel? Niet verkeerd hoor om lekker aan de boemel te gaan. In elk geval véél plezier vandaag.. -
23 Januari 2012 - 06:18
Jo:
Goedemorgen... -
23 Januari 2012 - 06:26
Wim@jo:
Van hetzelfde.. -
23 Januari 2012 - 07:15
Villa Tulip:
Wim, met al die rare chinese snijbonen weet je maar nooit welke kant het op gaat met zo'n feestje. Voordat je het weet staat er zo'n karatekidje voor je of een vuurspuwende draak. Ik hoop dat ze vuurwerk gaan afsteken zodat ik dat op veilige afstand kan bekijken. Want of je nu spleetoogjes hebt of niet het is altijd uitkijken met dat vuurwerk. -
23 Januari 2012 - 07:27
Wim:
Inderdaad Jan, het is altijd goed om uit je doppen te kijken..
Weet je wat? Kijk maar wat je doet, dan kun je altijd nog wel zien..:-)! -
23 Januari 2012 - 08:57
Mia:
was al vroeg wakker,maar mijn hersens nog niet,duurt altijd ff voordat die ook wakker zijn.
Jan leuk stuk wat je hebt geschreven,zijn altijd van die leuke weetjes.
Wij hebben hier ook veel chinezen,dus het vuurwerk zal hier ook wel losbarsten,ze proberen je hier ook altijd te strikken om het met ze mee te vieren,hebben ze speciale menu's,maar een keer nieuwjaar is voor mij genoeg.
Wim volgens mij is dat een deksel die over het voer zit zodat er geen ongedierte bij kan komen :-) -
23 Januari 2012 - 09:14
Inge:
Dan ga ik ook maar mee in de wensen wensen voor het jaar van de draak.
Veel plezier allemaal en terzijde Fleur is terug. (gelukkig)
23 Januari 2012 - 09:16
Evelien:
Oh ik moest nog van Inge de complimenten geven over de info van Villa Tulip. Ook mij mij natuurlijk !
23 Januari 2012 - 09:19
Els:
Grappig ik was bijna gelijk met de twins.
Wij wisten bet al dat het het jaar van de draak is. Frits jr. Is met een Chinese vrouw getrouwd en van haar hadden we dat voor vertrek al gehoord.
Draken ? We gaan het zien Jan !:-) -
23 Januari 2012 - 09:39
Wim:
Fijn hoor Deense Twins dat Fleurtje weer terug op honk is. Weer een zorg minder! -
23 Januari 2012 - 12:00
Wim:
Oeps....in de laatste minuut voor de rust de gelijkmaker..! -
23 Januari 2012 - 14:08
Els:
We zijn met een paar meisjes uit t hotel op de djalang Uda Jana geweest om te eten, heerlijke sateetjes, met een pittige pindasaus (Mia) met lontongrijst in cocosbladeren gewikkeld, met citroenthee erbij. We waren met zijn vijven ( en we hebben van alles nog twee porties meegenomen) en de totaalrekening was 8 euro. Er liggen matjes op de grond en gewoon zitten, wij ouwe meuten zaten op een bankje. Achter ons stonden ze maïskolven te roosteren/grillen
Daarna gaan kijken naar de viering van het Chinese Nieuwjaar, maar het begon te plenzen en alles was binnen, we zagen geen hand voor ogen en zijn terug gegaan naar het hotel en aan de overkant, bij het Sheraton was een hoop ja aal van Chinese muziek en belletjes die rinkelden, straks zal er wel vuurwerk zijn, hoop dat het droog is. -
23 Januari 2012 - 14:09
Els:
Hoop kabaal moest t zijn. -
23 Januari 2012 - 16:09
Els Voor Mia En Wim:
Jongens, die deksel is gewoon om t warm te houden, :-D -
23 Januari 2012 - 17:02
Mia:
Ja els die pindasaus lijkt me wel wat en die deksel begreep ik wel hoor schat. -
23 Januari 2012 - 17:57
Wim:
Voor wat De Gordel Van Smaragd: Die liggen alllang te meuren natuurlijk..
Nàh, welterusten voor hullie.
En voor de Europeanen:...nog een gezellige avond hoor..! -
23 Januari 2012 - 18:33
Els:
Nou de foto's erbij zetten is toch met veel ge....mopper gelukt, hierboven. -
23 Januari 2012 - 18:41
Paula:
Jullie hebben vast een fijne dag gehad Elsje, zonde van de regen maar de meisjes kijken heel tevreden, nu lekker slapen het is volgens mij zeker al bedtijd en morgen een gezellige dag.
Het is hier net lente maar er komt een happie kou aan volgens Piet Paulusma, heerlijk want we zijn aardig van slag, we willen winterweer.