LEKKER DAGJE OP DE VERKEERDE SITE
Door: Els
Blijf op de hoogte en volg Els
14 Januari 2012 | Indonesië, Batavia
Zo even mijn verhaaltje van vandaag.
Vandaag naar de hoofdstad geweest met de taxi, half uur heen en een half uur terug voor het liederlijke bedrag van 7 euro.
Het was nodig om even wat dingetjes te kopen zoals colaatjes, biertjes, wat van die heerlijke cassaveschijfjes en nog wat dingen.
Halverwege even gestopt bij de toko ikan ( viswinkel) niet dat ze hier viswinkels hebben maar wel een winkeltje voor vissers :-)
Die hoefden we niet te hebben maar we moesten visboer hebben voor aquariumvisjes.
Ze hadden hier in het hotel bakjes met visjes neergezet, zonder iets erin, geen zandkorrels geen plantjes helemaal niks ook geen voer want daar hadden ze even niet aan gedacht.
Dat is dus net zoiets als een hondje kopen en niet overzien dat je ervoor moet zorgen.
Een zak vol waterplanten gekocht een grote zak visboer en de korrels zand halen we wel van het strand.
De jongen die alles verkocht ging eerst in een grote bak met water staan waar de plantjes in groeiden om alles naar voren te trekken, daarna ging hij gehurkt op de rand zitten en plukte de plantjes eruit.
Hij vond het prachtig dat we foto's maakten.
Toen we gingen betalen moesten we 80 cent dokken, nou daar kun je toch niet voor zonder zitten ?
We waren al eerder gebeld dat er een patiënt zou komen voor acupunctuur dienen om vijf uur.
Na afloop van de behandeling was hij heel verbaasd dat hij niets hoefde te betalen.
De artsen hier draaien hier draaien mensen met t grootste gemak een poot uit.
We hebben nog lekker op ons terras gezeten en naar de zee gekeken want de temperatuur is weer lekker gedaald naar 24 graden.
Verrukkelijk ( maar wel vochtig dus transpireren) en daarna naar Amalia het eethuisje aan de overkant met Jan en Sherly, heel erg gezellig was het.
Nu even mijn stukje schrijven het is wel iets te vroeg maar op de kamer is momenteel geen internet dus ik ben allang blij dat het hier in de lobby wel lukt.
Tot morgen!
14 Januari 2012 - 14:14
Constance:
Geweldig zo'n leventje. Relaxed wat plantjes verkopen en de kopers nog een poot uitdraaien ook :-)
Leuk hoor zo shoppen. Ik krijg toch sterk de behoefte om in 2013 ook mee te gaan.
Hier schijn de zon wel maar ja, toch met een dikke jas aan. Els ik geniet nu al van je verhalen en de foto's, dat beloofd wat de komende tijd. Weet niet of ze in het ziekenhuis een aansluiting hebben, anders volg ik jullie wel weer bij thuiskomst. -
14 Januari 2012 - 14:34
Wim:
Gaaf hoor, dat switchen tussen de sites. Op deze site zo'n beetje to the point en op de andere site - indien voorradig - mafkipperijen en O.H.gedoe..
Tikkie naïef wel, om vissies simpelweg in een bak water te lazeren. Iedereen weet toch dat alles wat leeft voedsel nodig heeft..?
Maar goed, Els heeft alweer een medallie verdiend. Ze krijgt dan ook de BAB-insigne opgespeld.
BAB=Beschermvrouwe Aquarium Bewoners..:-).. -
14 Januari 2012 - 14:45
Els Voor Wim:
Terimah kassi banyak tuan Wim ! -
14 Januari 2012 - 15:28
Terimah kassi kombali.... -
14 Januari 2012 - 23:24
Paula:
Voor jullie wordt het alweer dag, ik ga bijna maffen, wat een mooi verhaal over dat visglas (Rotterdams voor aquarium) vissies hebben niet veel eten nodig maar wel handig als het er is, een gouden greep Elsje, wel het zand even afspoelen anders leven de vissies niet lang, let je wel even op dat er een pompje aanwezig is, gekookte vissies zijn wel lekker maar dat is vast de bedoeling niet.
Gaat het goed met Jan en Sherly, groetjes voor hen van mij.
Voor nu een fijne dag gewenst. -
15 Januari 2012 - 06:06
Wim:
Inderdaad Paula, het zand eerst goed afspoelen, vooral als het van het strand komt (=zoutig..)
Nóg makkelijker zijn half-transparante glazen knikkers (blauw doet het altijd goed) en daar de waterplantjes in *poten*..Is simpel schoon te maken en staat gezellie.
Alleen is dit niet geschikt voor de z.g. tropische *blauwglasknabbelkakkemedorussen*. De naam doet vermoeden dat ze daar goed op gedijen, maar ze krijgen er verstoppingen van..;-)..! -
15 Januari 2012 - 06:07
Inge:
Frits en Els we genieten enorm van uw verhalen, het is ook een heel goed idee.
Als wij weer gaan reizen zullen we ook zo'n site openen. Misschien willen jullie ons dan ook wel volgen.
Ik kom net thuis en ga nu een paar uurtjes pakken.
Tot snel weer. -
15 Januari 2012 - 06:34
Wim:
Slaap lekker Inge! En natuurlijk gaan wij jullie (achter-) volgen als jullie een vakantie-site openen. -
15 Januari 2012 - 08:17
Wim :
Even uitliggen: Een visitatie heeft niets van doen met het betasten van bodies ivm contrabande..
(Mág wel, maar is niet verplicht) Dat woord staat voor het inviteren voor een visite..;-)..
Zal morgenochtend Van Dale en Koenen-Endepols effe tippen voor mijn uitleg van dat begrip...;-) -
15 Januari 2012 - 11:57
Wim:
Nou Els....waar blijf je zolang? Wij (en ik ook trouwens) willen best wel graag de laatste belevenissen lezen..Please..?? -
15 Januari 2012 - 12:37
Els:
Vamdaag een rustig dagje zondag hè dus zijn de lombokse families aan het strand te vinden.
Moeders, gesluierd en helemaal bedekt met hun kinderen dik lol aan t maken terwijl de vaders in de kroeg zitten of onder een beruga hangen, slechts een enkeling is hier de naam van vader waardig.
We hebben een beetje gezwommen en wat bijen die in het zwembad waren geland, gered. Enzijn toen naar Jan en Sherly geweest en vandaaruit met ook Guus en Eka naar AW de strandkroeg. Daar zitten kijken naar de spelende kinderen (camera vergeten stom hè ?)
Naar het hotel en weer iemand behandeld nu nog even een snelle douche en dan weer slapen we zijn steeds niet in ons ritme, mijn ogen vallen bijna dicht terwijl ik dit schrijf.
Ram, onze houtsnijder, kwam nog langs en komende zondag mag hij met zijn hele gezin komen ontbijten.
Nou kinders tot het volgende stuk. -
15 Januari 2012 - 12:40
Els Nog Ff:
Oh ja, er was 5 x mati lampu (stroomuitval) dus dat schiet ook lekker op ! -
15 Januari 2012 - 13:53
Wim:
Gaaf hé! Het is Jo gelukt..Vanaf 1 juli wordt ze Veurburchse en die kiddo's echte Voorburregers.
3x raden wie de vaste oppas wordt als ze met Peet wil gaan stappen tot in de kleine uurtjes....
Tenminste dat ligt zo voor de hand..Nàh ze hoeft maar te kikken..;-).. -
15 Januari 2012 - 15:39
Els :
OMAAAAAAA.....!!!!!!!!! -
15 Januari 2012 - 15:41
Evelien:
Goed voor u Jo
Heeft wel iets weg van : een nieuw leven :-)
Proficiat ! -
15 Januari 2012 - 15:52
Wim@els:
Oké...met jou ga ik niet in de concurrentieslag! Da's bij voorbaat een verloren strijd..:-)..